Barbunya Fasulye Piyazı

Barbunya Fasulye Piyazı
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Barbunya Fasulye Piyazı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı iç taze barbunya fasulye
  • 3 dal taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 taze soğan
  • 6 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 haşlanmış yumurta
  • 1 salatalık turşusu
  • Tuz
  • Karabiber
Barbunya Fasulye Piyazı

Nasıl Yapılır

Taze barbunya fasulye içlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Ocağı kısıp kabuğu soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan, taze kekik ve defne yaprağını ekleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte haşlamaya devam edin. Soğan ve otları alıp fasulyeleri süzün. Kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş taze soğan, kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın. Haşlanmış barbunya fasulyeleri ilave edin ve harmanlayın. Yumurtaları ve salatalık turşusunu doğrayıp piyazın üzerine ekleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo