ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BARBUNYA FASULYE PİYAZI

Barbunya fasulye piyazı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya fasulye piyazı tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı iç taze barbunya fasulye
  • 3 dal taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • 3 taze soğan
  • 6 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 haşlanmış yumurta
  • 1 salatalık turşusu
  • Tuz
  • Karabiber

Barbunya fasulye piyazı Nasıl Yapılır

Taze barbunya fasulye içlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Ocağı kısıp kabuğu soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan, taze kekik ve defne yaprağını ekleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte haşlamaya devam edin. Soğan ve otları alıp fasulyeleri süzün. Kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş taze soğan, kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın. Haşlanmış barbunya fasulyeleri ilave edin ve harmanlayın. Yumurtaları ve salatalık turşusunu doğrayıp piyazın üzerine ekleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.