ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BAHARATLI NOHUT GÜVEÇ

Baharatlı nohut güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı nohut güveç tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su

Baharatlı nohut güveç Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım. Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın ve süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Nohutları ve soğanları güvece alın. Domates püresi, sarımsak çeşnisi, kişniş, pul biber, yeni bahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte 35 dakika pişirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Güveci fırına alıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.