Baharatlı Nohut Güveç

Baharatlı Nohut Güveç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baharatlı Nohut Güveç için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı sıcak su
Baharatlı Nohut Güveç

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım. Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın ve süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Nohutları ve soğanları güvece alın. Domates püresi, sarımsak çeşnisi, kişniş, pul biber, yeni bahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte 35 dakika pişirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Güveci fırına alıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo