Zencefilli Kereviz Çorbası

10 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Zencefilli Kereviz Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zencefilli Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
Zencefilli Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

Zencefili zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Küp doğranmış soğan ve taze kekiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, iri doğranmış kereviz ve zerdeçalı ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Gerekirse sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kaselere paylaştırıp taze kekik ve taze çekilmiş karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo