ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ZENCEFİLLİ KEREVİZ ÇORBASI

Zencefilli Kereviz Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber

Zencefilli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Zencefili zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Küp doğranmış soğan ve taze kekiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, iri doğranmış kereviz ve zerdeçalı ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Gerekirse sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kaselere paylaştırıp taze kekik ve taze çekilmiş karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!