ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAZE TARHANA ÇORBASI

Taze Tarhana Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 2 yemek kaşığı kabuklu kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 8 su bardağı su
  • 350 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Ayçiçek yağı
  • 1 soğan
  • Kırmızı toz biber
  • Nane

Taze Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Aşurelik buğday ve nohutu bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika pişirip kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin. Bir sonraki gün sularını değiştirip hafifçe haşlayın. Aynı tencere içine alıp bol suyla yıkanıp suları süzülmüş yeşil mercimek ve kabuklu kırmızı mercimeği ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta süzülmüş yoğurdun üzerine 1 yumurtayı ilave edin. Ilık su ilave ederek koyu çorba kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. İyice ısınınca bakliyat karışımını ve kıyılmış sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağı tavada ısıtın. İnce kıydığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar hafif kızarınca kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip ateşi kapatın. Karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!