ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAVUK SUYUNA TAZE OTLU ÇORBA

Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • ¼ demet maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 2 dal taze kişniş
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3~4 dal taze kekik
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba Nasıl Yapılır?

Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın. Yağlar ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havucu ilave edip sotelemeye devam edin. Unu ilave edip karıştırın. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp havuç yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıydığınız otları, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Bir taşım kaynattıktan sonra son olarak kremayı ilave edip karıştırın. 1 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak kaselere paylaştırın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!