Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba için

Malzemeler

  • ¼ demet maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • 2 dal taze kişniş
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3~4 dal taze kekik
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Suyuna Taze Otlu Çorba

Nasıl Yapılır

Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın. Yağlar ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havucu ilave edip sotelemeye devam edin. Unu ilave edip karıştırın. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp havuç yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıydığınız otları, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Bir taşım kaynattıktan sonra son olarak kremayı ilave edip karıştırın. 1 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak kaselere paylaştırın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo