ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜTLÜ KABAK ÇORBASI

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü kabak çorbası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 dal taze sarımsak
  • 7-8 dal taze soğan
  • 2 adet kabak (İkiye bölünüp dilimlenmiş)
  • 1.5-2 su bardağı süt
  • 15-20 yaprak fesleğen veya herhangi bir taze otun yaprağı

Sütlü Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Yeşil rengin hakim olduğu, lezzetli ve hafif bir sütlü kabak çorbası...

  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Dilimlenmiş sarımsak ve soğanı ekleyip, hafif renklenip yumuşayıncaya dek, 4-5 dakika kavurun. Kabakları ekleyip yüksek ateşte, 3-4 dakika daha kavurun. Süt, tuz, karabiber ekleyip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 20-25 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, fesleğen yapraklarını ekleyip pürüzsüz olana dek el blender’ı veya mutfak robotundan geçirin. Daha yoğun lezzet için bu aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz.
  • Servis ederken üzerine suyla kıvamı seyreltilmiş yoğurt koyup, taze sarımsak serpiştirdim. Farklı bir doku olması için de kabak çekirdekleri ve Antep fıstığı ekledim.

Nefis kabak çorbası tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!