ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜTLÜ KABAK ÇORBASI

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü kabak çorbası

Kızarmış ekmek ve ızgarada kızarmış kabak dilimleri ile servis ederek sunumunuza şıklık katabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak (Küp doğranmış)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı süt
  • 3-4 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Sütlü Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ve sıvıyağı derin bir tencereye aldıktan sonra unu ekleyin ve pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun. Bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin. Ardından sıcak suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kabağı ilave edin ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabak yumuşayınca çorbayı ateşten alın ve el blender’ı yardımı ile çekerek pürüzsüz bir hale getirin. İçine baharatları ve dereotunu da ekleyip karıştırın. Servis ederken üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi ekleyin ve servis edin.

Nefis kabak çorbası tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!