ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ SENGESER

Sengeser

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sengeser tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • Yarım kilo yeşil mercimek
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kurut ya da çökelek

Sengeser Nasıl Yapılır

Kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayın. Halka doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika pişirin. Haşlanan kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ilave edin. Pişen yemeği servis kaplarına alın. Üzerine az miktar suyla ezdiğiniz kurut ya da çökelekle süsleyerek servis yapın. 

Kurut: Koyun sütünden yapılan ve uzun süre saklanabilen kurutulmuş yoğurttur.
Özellikle Anadolu Mutfağı’nda sıklıkla kullanılır.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:36:32

ENFESSSSSSSSSS !

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.