ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SENGESER

Sengeser

Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan sengeser, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre sosa çevrilerek et yemeklerinin yanında da servis edilir. Sengeser, dana bonfileye çok yakışan yemeklerden biridir.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sengeser Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • Yarım kilo yeşil mercimek
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kurut ya da çökelek

Sengeser Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayın.
  • Halka doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif kavurun.
  • Salça, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika pişirin. Haşlanan kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ilave edin.
  • Pişen yemeği servis kaplarına alın. Üzerine az miktar suyla ezdiğiniz kurut ya da çökelekle süsleyerek servis yapın. 
  • Kurut: Koyun sütünden yapılan ve uzun süre saklanabilen kurutulmuş yoğurttur. Özellikle Anadolu Mutfağı’nda sıklıkla kullanılır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!