ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PATATESLİ BEZELYE ÇORBASI

Patatesli Bezelye Çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Bezelye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr haşlanmış bezelye
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Dereotu
  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Patatesli Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Sarımsak ve soğanı kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Patatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Suyu ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı blender’le ezin. Başka bir tencerede unu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Patatesli karışımı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bezelyeleri ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Dereotu dalları, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ekleyip servis yapın.

Dilerseniz, sade versiyonu olan bezelye çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!