ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ NOHUTLU PAZI ÇORBASI

Nohutlu Pazı Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Pazı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 600 gr pazı yaprağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır. Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip ekleyin.

Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın. Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, nar ekşili pazı çorbasını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!