ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MALHİTİYE ÇORBASI

Malhitiye Çorbası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Malhitiye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 25 gr tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Malhitiye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçalar, havuç ve mercimeği ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  • Pirinç, bulgur, tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritip içine pul biber, nane ve kekik ekleyin.
  • Bu karışımı çorbaya ekleyip karıştırın. Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!