ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KREMALI VE ZENCEFİLLİ PATATES ÇORBASI

> KREMALI VE ZENCEFİLLİ PATATES ÇORBASI
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve zencefilli patates çorbası tarifi için malzemeler
  • Yarım kg patates (2~3 orta boy patates)
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 çay bardağı krema
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze fesleğen
Kremalı ve zencefilli patates çorbası Nasıl Yapılır

Bir yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin. Üzerine iri küp şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve zencefili ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve fesleğen yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderin’den geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilave edin. 2 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp kaselere aktarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.