ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KIYMALI MANTAR ÇORBASI

Kıymalı Mantar Çorbası

Kıymalı mantar çorbası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Mantar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 200 g kıyma
  • 2 su bardağı doğranmış mantar
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 1 patates
  • 2 domates
  • 1 su bardağı doğranmış lahana
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 8 su bardağı su 

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı kıyılmış Frenk maydanoz

Kıymalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Küp doğradığınız soğan ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kıyma suyunu çektiğinde mantarları ilave edip sotelemeye devam edin. 
  • Küp doğradığınız havuç, kereviz, patates, domates ve lahanayı sırasıyla ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp suyunu ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Terbiyesi için, ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış Frenk maydanozu serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Etsiz bir çorba hazırlamak istiyorsanız, yüksek proteinli kremalı mantar çorbasını deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.