ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KİŞNİŞLİ VE BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 6 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt, un ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın. Dilerseniz, erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Çorbayı dilerseniz buz ekleyerek soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda tereyağı yerine zeytinyağı kullanmalısınız.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!