ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KİŞNİŞLİ VE BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

Kişnişli ve buğdaylı yoğurt çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kişnişli ve buğdaylı yoğurt çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 6 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

Kişnişli ve buğdaylı yoğurt çorbası Nasıl Yapılır

Yoğurt, un ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın.

Çorbayı dilerseniz buz ekleyerek soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda tereyağı yerine zeytinyağı kullanmalısınız.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.