Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 6 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz
Kişnişli Ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

Yoğurt, un ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın. Dilerseniz, erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Çorbayı dilerseniz buz ekleyerek soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda tereyağı yerine zeytinyağı kullanmalısınız.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo