ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KIRMIZI MERCİMEKLİ VE KAVURMALI ÇORBA

Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı kepekli pirinç
  • 1 kahve fincanı esmer köftelik bulgur
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 250 gr kavurma
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Kırmızı Mercimekli Ve Kavurmalı Çorba Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimek, kepekli pirinç ve esmer köftelik bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alın ve sıcak suyu ekleyip bakliyatlar yumuşayana kadar arada bir tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğanları kıyın. Ayçiçek yağını başka bir tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Ufalanmış kavurmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kırmızı pul biber serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!