ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KAVRULMUŞ KARNABAHAR VE BROKOLİ ÇORBASI

Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg brokoli
  • Yarım kg karnabahar
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dolmalık kırmızıbiber

Kavrulmuş karnabahar ve brokoli çorbası Nasıl Yapılır

Brokoli ve karnabaharı çiçeklere ayırdıktan sonra iyice yıkayın. Derin bir kapta ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Brokoli ve karnabaharları ilave edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine sebzeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Blenderle ezerek pürüzsüz hale getirin. Tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve küp doğranmış biber ile süsleyerek servis yapın.

 Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz sade brokoli çorbası tarifine göz atmayı unutmayın!

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.