ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KARAMELİZE SOĞANLI PIRASA ÇORBASI

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 3 pırasa
  • 4 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

Pırasaları ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. 70 gr tereyağını tencereye alıp eritin. Rendelenmiş sarımsak, pırasa ve soğanların yarısını ekleyip yüksek ateşte 10 dakika soteleyin. Ocağın ateşini kısıp sık sık karıştırarak rengi koyulaşıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Et suyu, su, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika kaynatın. Blender ile pürüzsüz hale getirin. Kalan tereyağını tavada eritip ayırdığınız soğanları kısık ateşte karamel rengini alıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Çorbayı orta ateşte ısıtın. Kremayı ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp üzerine karamelize soğan ekleyin ve sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!