ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ HÜNKÂR TARHANA ÇORBASI

HÜNKÂR TARHANA ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkâr tarhana çorbası tarifi için malzemeler
  • 350 gr süzme yoğurt 1 bayat ekmek 2 dilim bayat ekmek 3 su bardağı et suyu 50 gr tereyağı Tuz
  • kırmızı tozbiber
Hünkâr tarhana çorbası Nasıl Yapılır

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.

Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. 
İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.

Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:48:33

bence bu çorbada sos olmazsa çorba olmaz. Süpersiniz çok teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.