ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HÜNKÂR TARHANA ÇORBASI

Hünkâr Tarhana Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkâr Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr süzme yoğurt
  • 1 bayat ekmek
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 su bardağı et suyu
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • kırmızı toz biber

Hünkâr Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
  • Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin. 
  • İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
  • Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade tarhana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:48

bence bu çorbada sos olmazsa çorba olmaz. Süpersiniz çok teşekkürler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!