ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ FIRINLANMIŞ BALKABAĞI ÇORBASI

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr balkabağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 orta boy soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • 2 dal Frenk soğanı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırınlanmış Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Soyulmuş ve ayıklanmış balkabaklarını 5x5 cm’lik küpler halinde kesin. Yağlı kağıt ile fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip yaklaşık 40 dakika kadar 175 derece fırında pişirin. Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra fırından alın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra, önce sarımsağı daha sonra balkabaklarını, en son da tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra blender’dan geçirin (pürüzsüz bir görüntü istiyorsanız bir kez de süzgeçten geçirebilirsiniz). Üzerine önceden ısıtılmış krema ekleyin. Üzerine bir miktar ince doğranmış Frenk soğanı serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bal kabağı çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!