ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI ISPANAK ÇORBASI

Buğdaylı Ispanak Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı Ispanak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet ıspanak
  • 4~5 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Fesleğen
  • Susam

Buğdaylı Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabağı ilave edip kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Haşlanmış buğday ve tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Çorba kaynamaya başlayınca ince kıydığınız ıspanak, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tüm sebzeler tamamen yumuşadığında kremayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini ince kıyılmış fesleğen ve susam ile süsleyerek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!