Buğdaylı Ispanak Çorbası

Buğdaylı Ispanak Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Buğdaylı Ispanak Çorbası için

Malzemeler

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet ıspanak
  • 4~5 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Fesleğen
  • Susam
Buğdaylı Ispanak Çorbası

Nasıl Yapılır

Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabağı ilave edip kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Haşlanmış buğday ve tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Çorba kaynamaya başlayınca ince kıydığınız ıspanak, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tüm sebzeler tamamen yumuşadığında kremayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini ince kıyılmış fesleğen ve susam ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo