Lezzet dünyasından haberler

Bugün size İstanbul’un yeme – içme hayatında olup bitenlerden bahsedeceğim. Son günlerde hep dediğim gibi gidişat bir harika! Bir taraftan yerli, diğer taraftan da yabancı yatırımcılar birbiri ardına yeni mekanlar ve mutfaklar kazandırıyor şehrin lezzet dünyasına...
Lezzet dünyasından haberler
18 Mart 2022, 14:01

Aila’nın yeni menüsüne Kemal Can Yurttaş dokunuşu

Fairmont otel İstanbul’un restoranı Aila’ya uzun zaman sonra ilk kez gittim.


Türk mutfağının yeni nesil temsilcisi mekana gitmemin sebebi ise şef Kemal Can Yurttaş’ın Aila’nın mutfağının başına geçmiş olması.  


Chef de Cuisine olarak yepyeni lezzetlere imza atan Yurttaş, özellikle yöresel ürünler ve Türk mutfağı üzerine uzman bir genç şeftir. 


Alancha, House of Brothers, Yek Alaçatı ve The Steeve gibi iddialı mekanlardan sonra Aila’nın başına geçen şef, geleneksel Türk mutfağını çağdaş yorumlarla ve coğrafi işaretli ürünlerle sunuyor. 


Daha önce  bir benzerine rastlamadığım ciğer filetosu ise bir efsaneydi!


“Başka ne yenir?” derseniz; büş peyniri kreması, ananaslı vinegret ve mikro yeşillik ile sunulan pancar ikilemesini, Bozkır tahini, kavrulmuş susam, beyaz çikolata ve fesleğenli dövme köz patlıcanı, kuru Arnavut biberini, acı yağ, paprika ve füme bonfilenin eşlik ettiği karamelize yoğurt atomu ve taze soğan sos, dilim salatalık, maydanoz yağı ve dereotu ile lezzetlendirilmiş tütsü somonu deneyin derim. 




Topaz’dan yeni mönü 

2007 yılından bu yana fine dining konseptiyle hizmet veren Topaz için Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahiptir desem yalan söylemiş olmam. 


Bu sezon, bar ve restoran alanının hemen yanına bir de lounge bölümü eklediler. 


Mutfağının başında ise çağdaş Akdeniz mutfağının en iyi örneklerini sunan şef Mahmut Cansever bulunuyor.


Mönüde öne çıkanlara gelince; maş fasulyesi, yeşil elma, göbek, roka ile karides tabule salatasından, Antep fıstığı ve pancar soslu keçi peynirinden, baklava hamuru içinde deniz mahsülleri böreğinden, iç pilav, tatlı patates püresi; kök ıspanak ile servis edilen kuzu omuz tandırdan, közde pişirilmiş patlıcan püreli levrek ızgaradan bahsedebilirim.  




Çırağan Sarayı’na Özel Çay Koleksiyonu

Çırağan Palace Kempinski İstanbul bir yıl kadar önce önce dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına özel bir hediyelik olarak sunmak adına Saray ve Otel’e özel bir çay koleksiyonu yaratmak için kolları sıvamıştı. 


Hem üretimde hem de kalitede özel harmanlar yaratılması için Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un yolu Türkiye’nin önde gelen gastronomi yazarlarından ve aynı zamanda bir çay sommelier’i olan Ebru Erke ile kesişmişti.


Bu işbirliği neticesinde Himalaya Dağları’dan Japonya’ya Türkiye’den Sri Lanka’ya  kadar çayın peşinden koşmuş Ebru Erke; İstanbul’un en özel noktalarından biri olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a özel harman çaylara imzasını atmış oldu.  


Karadeniz’de sadece elle toplanan ve en nadide yapraklarla Çırağan Sarayı’na özel olarak oluşturulan yeşil çay harmanları mandalinalı çileklisinden portakal çiçeklisine, yaban mersinlisinden greyfurtlusuna tam altı farklı çeşitten oluşuyor.


Bu özel çay koleksiyonu otelin Boğaz’a karşı en keyifli mekanlarından Gazebo Lounge’da gün boyunca tadılabileceğiniz gibi, Çırağan Sarayı’nın online alışveriş sitesi www.ciraganpalaceshop.com dan da temin edebilirsiniz.