Bomonti’de tatlı bir kaçış yeri: Stayso

Bundan yaklaşık 2 hafta önce, Bomonti bit pazarını dolaşmaya gitmiştim. Her zamanki yoldan değil de ara sokaklardan eve dönmek istedim. Karşıma girişi muhteşem bir mavi ile boyanmış bir otel çıktı. StaySo.
Bomonti’de tatlı bir kaçış yeri: Stayso
12 Ekim 2023, 15:56

İçerisi capcanlıydı, güzel kahve kokuları sokağa kadar geliyordu. Acelem olduğu için içeri giremedim ve eve döner dönmez çektiğim fotoğrafı Instagram’da paylaştım. Sonra bir telefon… Şeyma’dan, Şeyma Tigin’den.


“Bizim oralardaymışsın, neden içeri gelmedin?”


Şeyma, dokunduğu her yeri güzelleştiren, bugüne kadar birçok önemli oteli hayata geçiren çok başarılı bir marka müdürü. Benim rengine, konseptine bayıldığım bu mekanda da onun imzası varmış. Ve tekrar Stayso’da buluşmaya karar verdik.


StaySo’da nelerden tattım biraz sonra anlatacağım ama önce biraz burası nasıl kuruldu ondan bahsedeyim.


Her biri hizmet sektörü alanında önemli uzmanlıklara sahip eski dostlar, aynı vizyon doğrultusunda bir araya gelerek Stayso Group’u kurmuşlar. Amaçları, yüksek performanslı turizm, otelcilik ve yeme içme alanlarında yerel ve küresel ölçekte saygın bir yönetim şirketi olmak.  Stayso by Cloud7 Hotel, StaySo Group’un ilk girişimi. Özgün, özgürlükçü ve bağımsız konsepti ile uygun fiyatlı deneyim sağlamak amacıyla özellikle gençlere hitap ediyor. Ve genç nüfusun buluşma noktası olan Bomonti’de geçtiğimiz aylarda kapılarını açıyor.




STAYSSO KITCHEN BURGERLERİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM


Misafirlere yemek konusunda eşsiz bir deneyim sunmak için ‘Stayso Kitchen’ mutfak ekibi; özenle seçilmiş, en iyi malzemeleri kullanarak lezzetli ürünleri hazırlıyor. Özellikle sağlıklı beslenme eğilimi gösteren misafirlerin ilgisini çekecek salatalara ve sağlıklı atıştırmalıklara da menüde yer veriliyor. Aynı zamanda Grab&Go dolabındaki günlük protein kaseleri, parfeler, sandviçler ve dürümleri taze bir şekilde misafirlere sunuyorlar.  Ve olmazsa olmazları Stayso Kitchen Burgerleri. Şiddetle tavsiye ediyorum, onlar da el yapımı burgerlerin sunulduğu bu lezzetle özel bir konsept olarak bilinmek istiyorlar.




MUTFAKTA MICHELIN YILDIZLI BİR ŞEFİN İMZASI VAR: KARIM KHOUANI


Stayso Group'un baş mutfak direktörü Karim Khouani.  Gastronomide 28 yıldan fazla tecrübesi olan Michelin Star şef Karim Khouani nin oluşturduğu menüde eşsiz reçeteleri olan burgerler en çok tercih edilen imzalı ürünlerden. Dana Burger, Tavuk Burger ve Vegan Burger olmak üzere 3 ayrı çeşit burger de taze malzemelerle, harika soslarla ve en önemlisi de sevgiyle hazırlanıyor. Ekmek tercihini misafirlerin isteklerine göre yapabiliyorlar. Ekmek çeşitleri arasında fırın burger ekmeği, machalı burger ekmeği ve kepekli burger ekmeği seçenekleri bulunuyor. Ürünlerde kimyasal hiçbir ürün kullanılmıyor. Machalı burger ekmeğinin yeşil rengi de machanın kendisinden geliyor. Ben hepsinden denedim ve afiyetle yedim. 


Bu kadar renk çeşitliliği olan bir otelde, elbette menü de çok çeşitli. Mesela güne başlarken organik Picasso kahvaltısını deneyimleyebilirsiniz. Otelin en önemli özelliklerinden biri de lobide Grab&Go konsepti ile Snack Bar’ın yer alması. Ayrıca 7/24, Stayso Kitchen mutfak ekibi tarafından özenle seçilmiş, en taze malzemelerle günlük olarak hazırlanmış sağlıklı salataların, sandviçlerin ve parfelerin de tadını çıkarabilirsiniz.




BOMONTİ’NİN TARİHİ DOKUSUNA RENKLİ VE GENÇ BİR BAKIŞ AÇISI


’Spontaneous Living’ mottosu ile yola çıkan Stayso Cloud7 Hotel’in her biri birbirinden ayrı 38 konsept odası var. Co-working alanı ve lobide bulunan The Coffee Factory markası ile yeni nesil gezginler için keyifli bir durak, Bomontililer içinse yeni bir buluşma yeri. En büyük hedefleri biri misafirlere evinde gibi hissettirmek ve onlarla kalıcı dostluklar kurmak. Aynı zamanda ortak workshoplar düzenleyerek, komşuları, misafirleri ve otel personelini bir araya getirip, profesyonel oldukları alanlardaki bilgi birikimlerini paylaşmak ve harika deneyimler yaşamalarını sağlamak.


Çevreyi güzelleştirmek de en büyük hedeflerinden biri. Bunun için ilk adımı, karşılarında bulunan tekstil atölyesinin kepenkleri için özel illüstrasyon çizimi yaptırarak ve uygulanmasını sağlayarak atmışlar. Sanatın ön planda olduğu ve değer verildiği Bomonti’ye küçük de olsa bir katkılarının bulunması onları onurlandırıyor. Ellerinden geldiğince bu misyonu her yerde devam ettirecekler. Yapmış oldukları illüstrasyon hikayesi Paris’te konumlanmış bir restoran konsepti. Böylece misafirler dışarıdaki masalarımızda kahvelerini yudumlarken, karşılarında yaşayan bir restoran varmış gibi hissediyorlar. Sokak böylelikle hem renkleniyor hem de farklılaşıyor.


Şeyma’ya neden Paris konsepti diye soruyorum, öncelikle Paris restoran masaları konseptinin neden yan yana olduğunu açıklamakla başlıyor.


“Zamanında kadın ve erkek ilişkilerinin soğuk olması sebebi ile misafirlerin sosyal temasını arttırmak adına ilk olarak küçük yuvarlak masalar ve yan yana sandalye konsepti Paris’te ortaya çıkmıştır. Biz de buradan yola çıkarak bir sosyal durak olmasını planladığımız masa ve sandalye konumlandırmayı sağladık. Otelimiz ‘Cloud7’ markasına ait göz alıcı mavi rengi ile misafirlerimizi karşılıyor. Stayso Cloud7 Hotel’a adım attığınızda ise içinizi ısıtan canlı renkler sizi karşılıyor. Lobimizin tasarımında hem eğlenceli hem de konforlu alanlar olmasının yanında ortak çalışma alanı olarak hizmet vermesini planladık.”


KIŞA ÖZEL İÇKİLER DE OLACAK


Stayso Cloud7 Hotel’de kış için hazırlıklar da sürüyor. Lobide etkinlikler ve workshoplar yapılacak. Ayrıca kışa özel içecekleri de sizlere sunmak için sabırsızlanıyorlar.


Şeyma’ya son olarak, buraya gelip de tatmadan gitmememiz gereken neler var diye soruyorum. En başta elbette burgerlerimiz diyor ve ekliyor: “Bisküvili Muzlu Pudingimiz de ‘tatlısız olmaz’ diyenlere...


Yani, Bomonti’ye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Hem bu lezzetler ile hem de Şeyma’nın ve ekibinin güler yüzü ile tanışın.


Adres: Harzemşah Sokak, No:52 Şişli-Bomonti, İstanbul 

Kategoriler
Lezzet Logo