ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MEKAN REHBERLERİ BANA LEZZET, HUZUR VE KEYİF VEREN MEKAN: ALTA

BANA LEZZET, HUZUR VE KEYİF VEREN MEKAN: ALTA

Emre Buga

Lezzet.com.tr Yazarı emrebugaa@gmail.com
Şehrin ortasında ama karmaşadan uzak bir mekan..
Bana lezzet, huzur ve keyif veren mekan: Alta

Alta: İspanyolca, İtalyanca ve Portekizcede yerden yüksek anlamına geliyor. Nişantaşı’nın kalbinde Süleyman Nazif Sokak’taki bu güzel mekan, birkaç basamak çıkarak işte adına yakışır biçimde sizi lezzeti ve güler yüzü ile yükseğe çıkarmak için hazır bekliyor.


Sahibi Tolgay Yıldırım benim çok eski dostum. Tolgay yıllarca yurt dışında işten işe koşarken, otel motel konaklarken, zaman zaman yediklerinden hasta olurken tepesi atıyor ve ne yemek, ne tatmak istiyorsa hayalindeki atmosfer ile birlikte 2019’da Alta’yı kuruyor.


Dekorasyon konusundaki profesyonelliğini zaten içeri girdiğinizde hissediyorsunuz. Ama tadım konusunda Tolgay beni epey şaşırtıyor. Görsel zevkine hayran olduğum bir dostumun menüdeki seçimleri heyecan verici.


Mesela İnce Bulgurlu Nektarin Salatası



Her mevsim için ideal bir salata… Ferahlatıcı, sağlıklı ve lezzetli. İster spor sonrası kendinizi ödüllendirin, isterseniz akşam yemeklerinde kendinizi şımartın. İçinde nane, aragula, ceviz, fırınlanmış kırmızı soğan ve İzmir tulumu var.


Mesela Ballı Sumaklı Izgara Patlıcan



Bir patlıcan düşünün, ballı sumaklı sos ile fırına veriliyor. Sonra baldaki tatlılığı kırsın diye üzerine yoğun ve daha asidik bir yoğurt konuluyor. Limonla ve  soğukta bekletiliyor yoğurt bu hale gelmesi için. Ve üzerine bol yeşillik, nane, maydanoz ve dereotu.


Mesela Çıtır Derili Minekop



Bebek kabak ızgara ve semizotu gremolata ile servis edilen minekop resmen ağızda dağılıyor. Semizotundaki sarımsak ve limon dengesi o kadar iyi ki, tabağa bir şey sıkmak eklemek ihtiyacı hissetmiyorsunuz bile. Bebek kabaklar köz biber sosun üzerinde geliyor. Kırmızı biberler ızgarada közleniyor, çekirdeklerinden ve kabuklarından arındırılıyor. Sirke, sarımsak, limon, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber… Alın size harika bir sos. Alta’daki favorim Çıtır derili minekop.


Tüm bu lezzetler 28 yaşındaki bir şefin ve ekibinin elinden çıkıyor. Savaş Erdal. 2012’den beri profesyonel olarak mutfaklarda. Birkaç sefer amcasının restoranına yardım ediyor ve profesyonel olarak bu işi yapmaya karar veriyor. 


Doğru teknik ve uygulamalarla hazırlanmış her şeyi afiyetle yiyorum diyor Savaş. Daha sade, salaş ve ne yaptığını bilen mekanları tercih ediyor ama Alta’da döktürüyor.


Alta’nın menüsü mevsimine uygun ürünlerle revize edilecek. Sebzeler hep turfanda olacak.

   

Şehrin merkezinde nefes aldıran geniş bahçesi ile de özel organizasyonların aranılan mekanı olmaya devam edecek Alta.


Alta’nın instagram adresi: @altanisantasi


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!