Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı
22 Mart 2021

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastaları için nefis bir ana yemek tarifi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 200 gr çeri domates
  • Taze fesleğen
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Tane çekim karabiber 
Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru bir kaseye alın, üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip, 30 dakika bekletin.
  2. Çeri domatesleri 4’e bölüp, pişmiş nohutla karıştırın.
  3. Fesleğeni de ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilavesi yapın, harmanlayın.
  4. Bulguru karıştırarak kabartın ve ilave edin.
  5. Son olarak kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve damak tadınıza göre ekstra ilave edeceğiniz tuz ve karabiberi ekleyin. (2 porsiyon çıkar.)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo