Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastaları için nefis bir ana yemek tarifi.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı pişmiş nohut
- 200 gr çeri domates
- Taze fesleğen
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Tane çekim karabiber
Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kaseye alın, üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip, 30 dakika bekletin.
- Çeri domatesleri 4’e bölüp, pişmiş nohutla karıştırın.
- Fesleğeni de ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilavesi yapın, harmanlayın.
- Bulguru karıştırarak kabartın ve ilave edin.
- Son olarak kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve damak tadınıza göre ekstra ilave edeceğiniz tuz ve karabiberi ekleyin. (2 porsiyon çıkar.)
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR