ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI CEVİZLİ MUZLU KEK

Cevizli Muzlu Kek

Cevizli muzlu kek

Omega 3, B6 ve manganezden zengin sağlıklı, lezzetli muzlu, cevizli kek. Dilimi ortalama 320 kcal. 

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Cevizli Muzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Kuru malzemeler:

  • 1 1/4 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 bardak doğranmış ceviz 
  • 60 g %60-70 kakao içeren bitter çikolata

Islak malzemeler:

  •  4 adet orta boy olgun muz, püre halinde
  •  1/2 bardak akçaağaç şurubu veya bal 
  • 1/2 bardak ayçiçek yağı 
  • 2 büyük yumurta

Cevizli Muzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 180 °C'ye ısıtın.
  • Kuru ve ıslak malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp, birleştirin.
  • Bir fırın tepsisini çok hafif yağlayıp, oluşan karışımı zemine yayın.
  • 40-45 dk pişirin. Pişme sonrası fırından çıkarıp 5 dk demlendirin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

19 Nisan 2021 Pazartesi

İSTANBUL

Sahur Saati
04:39
İftar Saati
19:54
Mevsim Tercihleri