ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI BEZELYELİ KİNOA PİLAVI

Bezelyeli Kinoa Pilavı

Bezelyeli kinoa pilavı

Bir vejetaryen için besleyici ve lezzetli bir ana yemek olabildiği gibi bir ana yemek yanına eşlik edecek bir garnitür olarak da kullanılabilen çok yönlü bir yemektir. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bezelyeli Kinoa Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy soğan doğranmış
  • 3 diş sarımsak kıyılmış
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri tozu (isteğe bağlı)
  • 1/2 bardak haşlanmış bezelye
  • Tuz/karabiber
  • 1 bardak kinoa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak su 

Bezelyeli Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Orta ateşte zeytinyağında soğan ve sarımsağı 3 dk soteleyin.
  • Zerdeçal ve köriyi de ekleyip karıştırın.
  • Su, tuz ve karabiber ilave edip, kaynama noktasına getirin.
  • Kinoayı önce soğuk sudan geçirip yıkayın, ardından kaynar suya atıp, karıştırın ve pişmeye bırakın. 
  • 10 dk pişirin, ardından bezelyeleri de ekleyip karıştırın, 5 dk daha pişirip, tüm suyu çektiğinden emin olun.
  • Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

22 Nisan 2021 Perşembe

İSTANBUL

Sahur Saati
04:33
İftar Saati
19:58
Mevsim Tercihleri