ANASAYFA YAZARLAR DİDAR YANAR GRANOLA

Granola

Didar Yanar

Lezzet.com.tr Yazarı didaryanar@gmail.com
Granola

Hamilelikte yenmesi gereken bir tatlı..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Granola Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr Yulaf ezmesi
  • 50 gr Hindistan cevizi
  • 50 gr Ceviz
  • 50 gr Badem
  • 50 gr Tahin 
  • 80 gr Kuru kayısı 
  • 80 gr Kuru üzüm 
  • 80 gr Bal
  • 60 gr Tereyağı
  • 50 gr Su

Granola Nasıl Yapılır?

  • Ceviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın.
  • Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın.
  • Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!