Granola
03 Kasım 2021

Hamilelikte yenmesi gereken bir tatlı..

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Granola için

Malzemeler

  • 100 gr Yulaf ezmesi
  • 50 gr Hindistan cevizi
  • 50 gr Ceviz
  • 50 gr Badem
  • 50 gr Tahin 
  • 80 gr Kuru kayısı 
  • 80 gr Kuru üzüm 
  • 80 gr Bal
  • 60 gr Tereyağı
  • 50 gr Su
Granola

Nasıl Yapılır

  1. Ceviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın.
  2. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın.
  3. Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin.
  5. Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo