Maçka’dan Bildiriyorum

Maçka, Valideçeşme'nin güzelliklerini sizlerle paylaşıyorum.
Maçka’dan Bildiriyorum
24 Nisan 2024, 22:34

Doğup büyüdüğüm semt, İstanbul’un son kalan kalelerindendir; Valideçeşme… Bu kadar merkezde (Akaretler yokuşu) olup da mahalle hayatını yaşatan ender bölgelerdendir.  Hala konu komşuyla selamlaşırsınız, bir ‘Günaydın’ı çok görmeyen bir ahalisi vardır. Haliyle etraftaki işletmeler de köklü ve semt dokusunu taşıyor. Gelin birlikte ufak bir Valideçeşme turu atalım. 


İşletmeci Erdoğan Cem


   ‘Atıştır’ uzun yıllar boyu esnaf lokantası olarak hizmet vermişti. Oldukça da LEZZET yerindeydi. Şimdilerde akşamları beyaz örtülerini serip farklı tarzda hizmet vermeye başladılar. Mezeleri gayet iyi. Favorimiz enginar. Dış bölümü caddenin genişliğinden ötürü ferah. Akşam yemeğine buradayız. 


     Pek alışık olmadığınız tatlar denemek isterseniz, bir kardeşimiz suşi çiğköfte yapıyor.  Ben şahidim mucidi kendisi. Dükkanın adı: Roledo. Kuru et veya çedar gibi malzemelere sarılı ürünler yapıyor. Baharat detaylarını kendine sakladı elbette ama Erdoğan sizin için aşağı bir tarif bile bıraktı.  



Kıtır California Roll

  1. Lavaş: 25 gr
  2. Köfte: 100-110 gr
  3. Garnitür: 65-75gr
  4. Garnitür sos: 15-25 gr
  5. Karışık turşu: 70-80 gr
  6. Cips: 20-30 gr 

(Güzelce sarıp Suşi boyunda keserseniz tadından yenmez!) 



Daha ziyade öğlen ya da akşamüstü tercihim ‘Hunger’ olmuştur. Mönüsü de servisi de takdire şayandır.  

Hızlı bir şeyler atıştırıp toplantıya yetişmekse derdimiz, iki yöresel tavsiyemiz; Mama Mantı ve Çi Çİ… Mama Mantı, malzemesini Kayseri’den getirtiyor. Çi Çi ise çocukluğumuzdaki kıvamda suyu üstümüze akan Çiğbörekleriyle meşhur… 


Çay içmek isterseniz; değişik denemeleriyle ‘Monster Tea’, kahve içinse ‘Espresso Mafia’ sizi bekliyor. 

Anlayacağınız üzere mahallem her zevke hizmet edebiliyor. İyi gezmeler… 

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo