Bodrum'da Kaçırılmaması Gereken 3 Mekan

Yaz tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenleri böyle alalım. İşte, Bodrum'da mutlaka gitmeniz gereken 3 farklı mekan:
Bodrum'da Kaçırılmaması Gereken 3 Mekan
14 Temmuz 2022, 15:37

Her ne kadar bütün bayramı Marmara Adası'nda geçirmiş olsam da aklım Bodrum'da kalmadı değil. Öncelikle dostların mekanlarında mutfaklarında. Sağ olsunlar videolar fotoğraflar ve mesajlarla canımı öylesine çektirdiler ki, ayağımın tozuyla iki-üç günlük Bodrum keyfi yapacağım sanırım. Şimdi sizlere uçaktan iner inmez gideceğim mekanlar diye sıralayayım, belki yolunuz düşer, selamımı söylersiniz ya da karşılaşırız belli mi olur?

  1. 5 MASA

5 masa

Bodrum'un yenisi. Aslında İstanbul Kalamış'tan bilenler bilir. Bir de üstüne sevdiğim arkadaşlarım yatırım yapınca Yalıkavak projesi ortaya çıkmış. Müthiş yemek, harika atmosfer, eğlence garanti. Neden mi? Garsonlar şarkı söylüyor, işi bitince şef de onlara katılıyor. İnanılmaz sıcak bir mekan olmuş, yolu açık olsun. Şöyle diyorlar ''Yalıkavak'ın doğal güzelliğine hep bir ağızdan söylediğimiz şarkılarla, mutfağımıza özgü yemeklerle eşlik ediyoruz! Yemeklere ruhunu katan adam şarkılara ne yapmaz?'' 


5 masa

Ne mi yiyeceğiz peki? Kalamış'tan biliyorum müthiş mezeleri var. Bodrum olunca Ege otları da devreye girmiş tabii... Gerisi bana da size de sürpriz olsun mu?

Tel: 0530 768 11 40

  1. ELEOS

eleos

Bodrum Bitez'in yenisi olabilir ama benim için önce Yeşilköy ardından Beyoğlu şubesiyle çok ama çok eski dost. Hem mekan bildik hem sahibi can arkadaş. Kendi ruhuna uygun, bir taş rum evini restore etmişler. Dekorasyon şahane, merkeze yakın. Deniz ürünleri ve mezeler deyince tek geçeceğim iddialı mutfaklarını Bodrum'a da taşımışlar. Görsel bir şölen sunuyorlar adeta.. 


eleos

Ahtapot mutlaka, karides yemeden dönmeyin. Bir de ev yapımı meyve likörlerini tatmadan geceyi sonlandırmayın derim. Bu arada, ben Kilyos'a şube açılacak diye bekleyedurayım, 15-20 güne kadar Göktürk'e açıyorlarmış. Benden duyurması...

Tel: 0252 385 43 28

  1. GALLIARD Cove House

gallıard

Sevgili Ahmet Uras ''Şahane yemek yiyeceksin'' diyorsa doğrudur. Zaten kabuklular sevgim bilinir. İstiridye deyince başım döner mutluluktan. Karides, kalamar, ahtapot derken müthiş bir mutfak çıkmış ortaya... Kun Bodrum ile işbirliği yapılmış daha da güzel olmuş. Mekan büyüleyici, atmosfer Bodrum gecelerine yakışır türden. 


gallıard

Geçen yıl aklımda kalan tatlar pancarlı enginar, çikolatalı atom, kayısı yahnili fava, isli patlıcan... Bu arada ''espressso shot''ler da müthişti. Akşamüstü Yalıkavak'ta güneş batırmak isterseniz kesinlikle tavsiyedir.

Tel: 0533 454 47 47

Kategoriler
Lezzet Logo