Balçiçek İlter'den 2 Nefis Tarif

Balçiçek İlter'den yaz akşamlarında keyifle yiyebileceğiniz iki nefis tarifi sizlerle buluşturuyoruz.
Balçiçek İlter'den 2 Nefis Tarif
17 Mayıs 2022, 16:05

Heyyyyy yaz geliyor sanki...

Benim de bahçe sezonu açılıyor. Biliyor musunuz ben misafir ağırlamaya bayılırım. Rahmetli babaannem büyükbabamdan kalan bir ritüel. Uzun sofralar kurarım yaz akşamlarında... Beş benzemez insanı toplarım... Çok ama çok severim yaz akşamlarını... Babaannem çok güzel yemek yapardı, üstelik mayonezine kadar evde hazırlardı. Eski kadınların hali de başka oluyor tabii. İşin şakası bir yana, yemek yapmayı babaannemden öğrendim. Yoğun iş hayatım olduğu için yıllar geçtikçe hiç mutfağa girmemeye başladım hep bir yardımcıyla idare ettim malum iki çocuk da gelince aileye, çalışan bekar anne sendromu.... Ama yardımcıma babaanne tariflerimi de öğrettim. Geçen yazılardan birinde enginarlı pilavı yazınca mail kutumu doldurdunuz başka tarif var mı diye? Ben de bir iki pratik kolay çalışan kadınlara kolay tarifleri yazayım dedim.


Mini Kabaklı Frittata

  1. 1 adet rendelenmiş kabak
  2. 4 yumurta
  3. 1/2 su bardağı krema
  4. 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan
  5. 1/4 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
  6. 1 çorba kaşığı ince doğranmış yeşil soğan (üstüne)

Hazırlanışı: Yumurtaları ve kremanın yarısından fazlasını bir kapta çırpın, kabak peynir ve soğan ekleyin. Küçük silikon kalıplara koymayı seviyorum ben, 1-1,5 çorba kaşığı karışımdan dökün, 15-20 dakika pişirmek yeterli. Kalıplardan çıkardıktan sonra krema ve taze soğanlardan üzerine biraz daha serpebilirsiniz.



Peynirli Puf

  1. 1 su bardağı gravyer peyniri (Kendinize göre başka peynirle de deneyebilirsiniz)
  2. Yarım su bardağı un
  3. 2 yumurta
  4. Yarım bardak süt
  5. Çeyrek bardak su
  6. 4 çorba kaşığı tereyağı
  7. Bir tutam kabartma tozu
  8. 1 çay kaşığı deniz tuzu


Hazırlanışı: Fırın 200 derece ısınacak. Tereyağı, süt, tuz, su kaynatın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırıp ateşe koyun tekrar. Peynir ve sütlü karışımı mikser kabına koyup karıştırın. Sonrasında ister hamur torbası kullanın ister çay kaşığı (ben dondurup yapıyorum) Üzerine fırça ile süt, biraz peynir ve deniz tuzu sürün. 10-12 dakika pişse yeter.


Vandal Restoran Soğan Halkası

Galataport Vandal Restoran'a Gittiniz Mi?

Çocukların 15 yaş doğum günü için oradaydık geçenlerde. Gençler bayılıyor. Gemi olmadığı için şahane bir manzara vardı. Sokak lezzetleri adı altına taco ve cheddar peynirli soğan halkası yedik gerçekten müthişti. Ayrıca patates kızartması üzerine ''chili con karne'' fasulye ve kıyma konuluyor ona da bayıldık. Bir başka tavsiye, carpacciolu pizza, ilk defa denedik, muazzam lezzet. Mekan güzel, mönü geniş ''sushi''den et, makarnaya, hamburgere kadar düşünebildiğiniz her şey var. Ucuz değil, özel günler için tercih edilebilir.

Kategoriler
Lezzet Logo