ANASAYFA SAĞLIK VE GÜZELLİK İYİ ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI

İYİ ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI

Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika.

İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı... Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir. Stephan Reimertz, 'Çayın Kültür Tarihi' adlı kitabında dördüncü unsur olarak havayı da ekliyor.

  • Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir. Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir. Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin.
  • Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin.
  • Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin.
  • Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.
  • Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez. 
  • Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.
  • Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika.

    Pratik bir şekilde hazırlanan çay saati tariflerine sitemizden ulaşabilirsiniz.


Çayın Yanına İyi Giden 7 Lezzetli Atıştırmalık!

Cilt sağlığını koruyan ve yaşlanmayı önleyen elma, tatlı tariflerinin içerisinde sık sık kullanılır. Özellikle kırmızı ve yeşil elma kalp hastalıkları riskini düşürmesiyle bilinir. Öğle aralarında veya çay saatlerinde ölçülü şekilde tüketilmesi önerilir.

Kokusuyla Bildiklerinizi Unutturacak Elmalı Kurabiye;



İlk olarak Kanada'da hazırlanan ıslak kek, brownie ismiyle de anılır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen bu tatlı, çikolata sosu ve meyve aromaları ile hazırlanabilir. İç kısmı yumuşak bırakıldığı için sosun tadı daha yoğun bir şekilde gelir.

Hem Popüler, Hem Pratik Nefis Islak Kek;



Genellikle ana yemeklerin içerisinde ve salatalarda kullanılan patates, dünyada en çok tüketilen temel besinlerden biridir. İçeriğinde bol miktarda nişasta, potasyum ve farklı mineraller barındıran bu besin, kek yapımında da kullanılır.

Hafif Beslenmek İçin Patatesli Tuzlu Kek;



Demir deposu olarak bilinen ıspanak, özellikle kansızlık ve D vitamini eksikliğine iyi gelir. Genelde sulu yemek olarak tüketilse de, özel gün ve kutlamalar için börek tariflerinde de yer verilir.

Dünyaca Ünlü Bir Lezzet, Ispanaklı Börek;



Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen yaprak sarma, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bir lezzettir. Yunan, Fransız ve İtalyan sofralarında da yer verilen bu besin, yoğurtla birlikte servis edilir. 

Sohbetlerin Vazgeçilmezi Zeytinyağlı Yaprak Sarma;



Misafir ağırlarken veya çay sohbetlerinde sık sık yer verilen mercimek köftesi, sindirimi düzenleyen besinler arasındadır. Doyurucu bir atıştırmalık olduğu için, uzun süre tokluk hissi verir.

Türk Mutfağının Özgün Lezzetlerinden Mercimek Köftesi;



İlk kez Moskova'da hazırlanan rus salatası, altın günlerinin sembolü haline gelmiştir. Garnitürlerle birlikte hazırlanan bu besin, mineral bakımından oldukça zengindir. Bazı ülkelerde olivye salatası olarak da bilinir.

Garnitürle Zenginleştirilmiş Pratik Rus Salatası;



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!