Tavuk Nasıl Bağlanır: Tavuk Bağlama Teknikleri

Bütün tavuk nasıl bağlanır? Tavuk nasıl doldurulur? Bütün tavuk nasıl pişirilir? İşte, adım adım resimli anlatımıyla tavuk bağlama teknikleri:
Tavuk Nasıl Bağlanır: Tavuk Bağlama Teknikleri
29 Aralık 2022, 15:43

Ana malzemesi tavuk olan tarifler yapmadan önce, tavuğu daha iyi pişirmek için bilmeniz gereken püf noktalarını sizler için derledik. Daha önce bütün tavuk nasıl parçalanır yazımızda tavuk parçalama tekniklerini resimli anlatımıyla sizlere sunmuştuk. Bu kez tavuk nasıl bağlanır, tavuk nasıl doldurulur sorularını sizler için cevaplayacağız. Tavuğunuzu pişirmeye hazır hale getirdikten sonra birbirinden lezzetli tavuk yemekleri sayfamızdan yararlanabilir, beğendiğiniz tarifleri defterinize kaydedebilirsiniz. İşte, adım adım tavuk bağlama teknikleri:

  1. 1. Adım: Yağını Çıkartın:

makasla kesilen tavuk

Tavuğun kanatlarını ve bacaklarını gövdesine mutfak ipiyle bağlamak tercihe bağlıdır. Bazılarına göre bağlamak, tavuğa piştiğinde daha güzel ve dağılmamış bir görüntü verir. Öncelikle tavuğu tezgaha yatırın. Mutfak makasıyla derisini keserek içindeki fazla yağı çıkartın.

  1. 2. Adım: Kanatları Gövdenin Altına Sokun:

tavuk

Tavuğu kanadından tutarak ucunu kıvırın ve omuz bölgesinin altına geçirin. Aynı işlemi diğer kanatla da tekrarlayın. Bu şekilde kanatlar gövdeye yapışık kalır ve pişerken kavrulmaz.

  1. 3. Adım: Kanatları Gövdeye Bağlayabilirsiniz:

iple bağlanan tavuk

Kanatları bir parça mutfak ipiyle gövdeye de bağlayabilirsiniz. Deriyi bozmaması için sicimi çok sıkmayın.

  1. 4. Adım: Butları Bağlayın:

iple bağlanan tavuk but

Tavuk bağlamanın son adımında butları bağlamak kalıyor. Mutfak ipinden bir parça kesip butların etrafından dolayarak bağlayın. Bu tavuğa pişerken derli toplu bir görüntü verir. Ancak tavuğun içini dolduracaksanız, bu işlemleri tavuğu doldurduktan sonra uygulayın.

Tavuk Nasıl Doldurulur?

  1. 1. Adım: Tavuğu Baharatlayın:


Varsa tavuğun iç organlarını başka bir kullanım için çıkarıp ayırın. Kağıt havluyla kuruladığınız tavuğu dik tutup içine tuz ve karabiber serpin.

  1. 2. Adım: Kaşıkla Doldurun:

iç harçla doldurulan tavuk

Bir elinizle tavuğun içindeki boşluğu açarken diğer elinizle oda ısısındaki dolgu malzemesini silikon bir spatula veya büyük bir kaşıkla fazla sıkıştırmadan tavuğun içine doldurun.

Tavuğun Derisi Altına Tereyağı Nasıl Sürülür?

Tavuğu sırtüstü tezgaha yatırdıktan sonra parmaklarınızı göğüs eti ile derinin arasına sokup deriyi örselemeden ilerleyin. Aynı işlemle butların derisini de gevşetin.

Geniş bir kaşıkla önceden baharatlanmış tereyağını deri ile etin arasına yerleştirip parmaklarınızla bastırarak derinin dışından da yayılmasını sağlayın. Arayı doldurdukça tavuğu ovalayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk nasıl pişirilir?
  2. Bütün tavuktan 4 farklı yemek tarifi
  3. Beyaz et nasıl saklanır?
  4. Haşlanmış tavuk kokusu nasıl giderilir?
  5. Et nasıl marine edilir?
  6. Et marine sosları
  7. Türkiye'nin popüler sokak lezzetleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo