MUTFAK OKULU

Zeytin ezmeli ekmek

Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2+1/4 tatlı kaşığı
instant maya
4 su bardağı ve
yarım su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı
kabartma tozu
1 tutam tuz
Dolgusu için
Zeytin ezmesi

       
Süt ve tereyağını bir sos tenceresine alarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Maya ve toz şekeri ekleyerek 5 dakika mikserde ya da derin bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Karışıma 4 su bardağı unu ekleyin. Hamuru bir kenara alarak yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Zeytin ezmeli şeritler
    
2 katı büyüklüğe gelen hamura yarım su bardağı un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Hamuru unlu bir tezgaha alarak dikdörtgen şeklinde açın. Arasına her tarafına gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Hamurdan 6-8 şerit kesin. Bu şeritleri üst üste koyup 6 eşit parçaya daha kesin. Şeritleri yağlanmış ekmek tenceresine alın. Üzerini bir havluyla örterek hamuru 20 dakika dinlendirin. Kabaran hamurunuzu önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Bu ekmek hamurunu kullanarak tatlı harç malzemesiyle yepyeni lezzetler elde edebilirsiniz.

Bal kabaklı challah tarifi için TIKLAYIN

Pulla tarifi için TIKLAYIN


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!