ANASAYFA MUTFAK OKULU YAZDAN KIŞA LEZZET

YAZDAN KIŞA LEZZET

Yazdan kışa lezzet

Çilek reçeli
Gerekli malzeme

1 kg çilek
6 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu



Çileklerin sap kısımlarını ayırıp bol suyla yıkayın ve bir kaseye alın.


  
Çileklerin üzerine toz şekeri ilave edip bir gece bekletin. Suyunu bırakan çilekleri tencereye alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.



Pişerken üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alın.



Bir saat pişirdikten sonra ocağın altını kapatmadan önce yarım limonun suyunu ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatarak servise hazır hale getirin.

AKLINIZDA BULUNSUN
Reçelin kıvamını anlamak için, kaynadıktan sonra bir çileği tabağa alın. Suyunu bırakmıyorsa kıvamına gelmiş demektir.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.