ANASAYFA MUTFAK OKULU TEPSİ MANTISI

TEPSİ MANTISI

Tepsi Mantısı

Malzemeler
500 gr un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 dolmalık kırmızıbiber
1 çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 domates
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
2 kesme şeker
2 diş dövülmüş sarımsak
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 su bardağı domates suyu

 
Hamur için gereken malzemeleri büyük bir kasede yoğurup 30 dakika dinlendirin. Bezelere ayırıp hazır yufka inceliğinde açın. İkişer cm’lik parçalar şeklinde kesin.

 
Hamurların iki ucunu birbirine yapıştırarak dikdörtgen haline getirin. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayarak 175derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

  
Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı kıyın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler ve domatesleri küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, baharat, sarımsak, şeker ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Harcı ocaktan alıp ılındırın. Pişmiş mantı hamurlarının üzerine kıymalı harcı ekleyip servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!