ANASAYFA MUTFAK OKULU PÜRELER...

PÜRELER...

Püreler...

Başta patates olmak üzere hemen her sebzeyle yapılabilir püreler, Et yemeklerinin yanına çok yakışır.  Yapımı kolay olduğu kadar lezzetli kereviz ve patates püre tariflerimizi beğeneceksiniz.

Acı biberli patates ezmesi

4 patates
1 yemek kaşığı acı biber sosu
125 ml krema
25 gr tereyağ
Tuz



4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı acı biber sosu, 125 ml krema ve 25 gr tereyağını ekleyip ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.


Kefirli patates ezmesi

4 patates
50 gr tereyağ
100 ml kefir
1 tatlı kaşığı muskat
Maydanoz
Dereotu



4 büyük boy patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 100 ml kefir, 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş muskat ekleyip ezmeye devam edin. 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu karışımını ilave edin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.

Çemensiz pastırmalı kereviz püresi

1 patates
2 kereviz
200 gr çemensiz pastırma
50 gr tereyağ
Frenk soğanı
Krema
Maydanoz
Tuz



1 orta boy patates ve 2 orta boy kerevizin kabuğunu soyup haşlayın. 200 gr çemensiz pastırmayı küçük parçalar şeklinde kesin. Kerevizleri ve patatesi ezip püre haline getirin. 50 gr tereyağı, 4 yemek kaşığı krema ve pastırma parçalarını ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve frenk soğanını ekleyin. Tuzla tatlandırıp servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.