ANASAYFA MUTFAK OKULU PORTAKAL VE AYVANIN REÇELİNİ YAPTIK!

PORTAKAL VE AYVANIN REÇELİNİ YAPTIK!

Portakal ve Ayvanın Reçelini yaptık!

Ayva reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ:
PİŞME SÜRESİ:
Malzemeler:

 

  • 2 kg reçellik ayva
  • 11 su bardağı su
  • 2.5 kg toz şeker
  • Yarım kahve fincanı limon suyu
  • 10 tane kuru karanfil




    Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını ince uçlu bir bıçak yardımıyla soyun. Ortasını yuvarlak çekirdek oyucu ile çıkarıp çekirdeklerini temizleyin.



    Ayvaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Geniş bir kaba alıp suyunu çekmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin. Rendelenmiş ayvaları reçeli hazırlayacağınız geniş bir tencereye alın. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş suyu gezdirerek dökün.




    Ocağı orta ateşe ayarlayın ve reçel kıvamı oluşuncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.







    Limon suyu ve karanfil tanelerini tencerenin içine atıp dört dakika daha pişirin. Ayvalar koyu bir reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp rutubet almayan bir ortamda oda ısısında yada buzdolabında muhafaza edin.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.