ANASAYFA MUTFAK OKULU PİZZA HAMURU

PİZZA HAMURU

Pizza hamuru

Gerekli malzeme
1.5 su bardağı ılık su
5 gr yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
4 su bardağı un



Ilık su ve yaş mayayı bir kapta maya iyice eriyinceye kadar karıştırın. 1 çorba kaşığı tuz ekleyip tekrar karıştırın.

 
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Mayalı suyu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Dinlendirdikten sonra hamuru kenarlarından tutup parmak uçlarınızla açın. Un serpilmiş tezgaha alıp parmaklarınızla bastırarak dilediğiniz kadar büyütün.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.