ANASAYFA MUTFAK OKULU MEYVELİ WAFFLE

MEYVELİ WAFFLE

Meyveli waffle

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı
  • 125 gr tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 250 ml süt
  • 2 muz
  • 4 çorba kaşığı hindistancevizi
    İç malzeme için
  • 150 gr çikolatalı fındık ezmesi
  • Muz, çilek, kivi

    Hazırlanışı:
    Sütü tencerede ısıtın. Tereyağını eritin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Tereyağı, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın.

    Muzun kabuklarını soyup içini çatalla ezin. Süt ve hindistancevizi ile birlikte karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartmatozunu karıştırarak ekleyin. Ayrı bir kasede bir tutam tuz ilave ederek çırptığınız yumurta aklarınıda ekledikten sonra boza kıvamına getirin. Elde ettiğiniz waffle hamurunu yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

    Waffle makinesini ısıtıp, hamurdan makinenizin ölçüsüne göre, takriben 2 çorba kaşığı kadar kalıba dökün. Kızarana kadar pişirip bir ızgara teli üzerine alın. Arasına önce fındık ezmesi sürün. Dilimlenmiş muz, çilek ve kivileri ekleyip servis yapın.

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.