ANASAYFA MUTFAK OKULU KESTANE AŞI

KESTANE AŞI

Kestane aşı

Gerekli malzeme
500 gr fırında pişirilmiş kestane
250 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr ayıklanmış arpacık soğan
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un



Etleri zeytinyağında kavurun. Arpacık soğanları ilave edip karıştırın ve renkleri dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
 

Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz arpacık soğanların renkleri dönünce yemeğin üzerine unu ilave edin. Hiç bekletmeden iyice karıştırın.


Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tuzla tatlandırın ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.


Kestaneleri ilave edip zerdeçalı ekleyin ve iyice karıştırın.


Yemeği 10 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.




Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.