ANASAYFA MUTFAK OKULU KELEDOŞ

KELEDOŞ

Keledoş

Gerekli malzeme
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı buğday
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
250 gr ıspanak
250 gr kuşbaşı kuzu eti
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kendir tohumu


   

Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda üzerilerini geçecek kadar su ekleyip ıslatın. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra etleri ilave edip 30 dakika pişirin. Etler pişince mercimekleri, 15 dakika sonra ince doğranmış ıspanakları ilave edin.


   

Yoğurt ve tuzlu yoğurdu geniş bir kapta iyice karıştırın. Yumurta ve su ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yemeğe ilave edin.



 
Bir tavada tereyağını eritip kendir tohumlarını ekleyin ve kavurun. Son olarak yağı ilave edip karıştırın ve sıcak servis yapın.



 

Keledoş yaparken genelde yoğurt kurusu kullanılır. Yöreye göre lor peyniriyle yoğurdun karışımı olarak da billinen “kurut” yerine, tuzlu yoğurt da kullanabilirsiniz.







Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.