ANASAYFA MUTFAK OKULU KAKAOLU FINDIK KREMASI

KAKAOLU FINDIK KREMASI

Kakaolu fındık kreması

Malzemeler
200 gr fındık
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao


Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine fındıkları tek sıra olacak şekilde yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika süreyle kavurun.


Fındıkları fırından alıp ılındırın. Mutfak robotuna alıp robotun en hızlı ayarında 5 dakika çekin. Fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelecektir.


Bitter çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp cam kase içine alın. Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolatayı arada bir karıştırarak eritin.


Fındıkların üzerine ekleyin. Robotu 5 dakika daha çalıştırıp fındıkla çikolatanın karışmasını sağlayın. Pudra şekeri, vanilya, süt ve kakaoyu ekleyip robotu tekrar çalıştırmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra bir kavanoza doldurun.

  


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!