Vanilyalı Dondurma

Vanilyalı Dondurma
21 Ağustos 2023

Az malzemesi ve bol lezzetiyle evde vanilyalı dondurma yapmaya ne dersiniz? Özellikle şerbetli tatlıların yanında sık sık servis edilen vanilyalı dondurma, hafif tatlar sevenler için idealdir. Oldukça zahmetsiz olan vanilyalı dondurmayı, farklı meyve aromaları ile birlikte sunabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı vanilyalı dondurma tarifine geçebiliriz.

Dondurmaları tek başına sunmak istemiyorsanız, pratik dondurmalı tatlılardan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Vanilyalı Dondurma için

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr süt kreması
Vanilyalı Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. 2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
  2. Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.
  3. Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
  5. Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.
  6. 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
  7. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
  8. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün.
  9. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.
  10. Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Vanilyalı dondurmayı servis ederken, üzerini ev yapımı çikolata sosu ile süsleyin.

Püf Noktası
  • Tarifte vanilya özütü yerine, hazır vanilin de kullanabilirsiniz.
  • Dondurucuya koyduğunuz dondurmaları, saat başı çıkartıp karıştırın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  • Dondurmayı servis ederken renkli şekerlemeler ve meyve parçaları ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo