ANASAYFA MUTFAK OKULU ETLİ PATLICAN DOLMASI

ETLİ PATLICAN DOLMASI

Etli patlıcan dolması

Malzemeler
1 kg patlıcan
Temel etli dolma harcı
Üzeri için
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça


  
 

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve alacalı olarak soyun. Sebze oyacağı veya ucu sivri bir bıçak ile içini oyun. Hazırladığınız dolma harcı ile içini doldurun. Üzerini dilimlediğiniz domates ile kapak yaparak kapatın. Tencereye dolmaları dizin. 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu 1 su bardağı su veya et suyunda eritin. Tencerenin kenarından dökün. Tencereye ocağa yerleştirin Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.