ANASAYFA MUTFAK OKULU ELMALI WAFFLE

ELMALI WAFFLE

Elmalı waffle

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:

  • 45 gr tereyağı
  • 250 ml süt
  • 160 gr un
  • 2 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu

    İç malzeme için

  • 3 elma
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 30 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Vanilyalı dondurma

    Hazırlanışı:
    Tereyağını eritin. Ilındığında süt, vanilya ve yumurtalarla birlikte çırpın. Çırpmaya devam ederek unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. 30 dakika mayalanmaya bırakın.Elmaları yıkayıp soyun, çekirdeklerini çıkarıp ince dilimleyin. Elma dilimlerini limon suyu ile ıslatın.

    Tavada şekeri karıştırmadan karamelize edin. Kahverengi bir renk aldığında elma dilimlerini, tereyağı, tarçın ve elma suyunu ila ve edip elmalar yumuşayana kadar pişirin.

    Waffle makinesini ısıtıp yağlayın. Waffle hamurundan bir miktar ekleyip kızarana kadar pişirip ızgara tel üzerine alın. Hazırladığınız karamelize elmalar ve vanilyalı dondurma ile servis yapın.

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.