ANASAYFA MUTFAK OKULU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Domatesli pirinç pilavı

 

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1.5-2 su bardağı su
3 orta boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz

 

Pirinci ayıklayın ve nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın. Bir kaba alın ve üzerine ılık su ekleyip 10 dakika bekletin. Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci ekleyip tane tane olana kadar kavurun. 1.5 su bardağı su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu ve tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika bu şekilde dinlendirin. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla yavaş hareketlerle pilavı karıştırın. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.