ANASAYFA MUTFAK OKULU BIÇAĞI YÖNETMEK

BIÇAĞI YÖNETMEK

Besinleri doğru yöntemlerle kesebilmek için uygun tutuşa gerek vardır.


Öncelikle bıçağınızın keskin olması gerekir. Kör bıçakla kesmek tehlikeli olabilir. Bıçağın sapı avucunuza rahat bir şekilde oturmalı ve güvenilir olmalı. İstenirse işaret parmağıyla bıçağın üst kısmına bastırılabilir.


Bazı aşçılar bıçağı dibinden, baş ve işaret parmakları arasında, sıkıca ve dik tutarak kullanırlar. Bu tutuş bazı malzemelerin kesiminde kolaylık sağlar.


Bıçaktan korumak için keseceğiniz malzemeyi tutan parmak uçlarınızı içeri doğru kıvırın. Keseceğiniz parçanın genişliğini parmaklarınızın eklem yerlerini bıçağa dayayarak ayarlayabilirsiniz.


Enine kesimler yaparken el ayanızı gergin bir şekilde tutarak keseceğiniz malzemeye bastırın.


İnce dilimler keserken önce bıçağın ucunu tahtaya değdirip sonra kendinize doğru çekin.


Doğranacak ve kıyılacak malzemenin üzerinde ileri geri sürtmek için bıçağı boşta kalan elinizle sırtından kavrayın.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!