ANASAYFA MUTFAK OKULU BAYRAMA BAKLAVA YAKIŞIR

BAYRAMA BAKLAVA YAKIŞIR

Bayrama baklava yakışır

Antepfıstıklı baklava

KAÇ KİŞİLİK: 1 tepsi baklava için
HAZIRLAMA SÜRESİ: 90 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk


Malzemeler:
400 gr un
300 gr tereyağı
200 ml soğuk su
10 gr tuz

Şurup için:
500 ml su
400 gr tozşeker
2-3 tane karanfil
1 çubuk tarçın

Yufka araları için:
150 gr tereyağı
250 gr ince çekilmiş ceviz içi

Süslemek için:
İnce çekilmiş antepfıstığı içi

Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın çubuğunu sos tenceresine alın. Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın. Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın. Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.





Tereyağını eritin. Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin. Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün. Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın. Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin.





Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın.





Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla kare şeklinde dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün. İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.