ANASAYFA MUTFAK OKULU ADIM ADIM BAKLAVA

ADIM ADIM BAKLAVA

Adım adım baklava
Adım adım baklava

Türk tatlısı, hele de bayram tatlısı denilince akla baklavadan başka bir şey gelmez. Fıstıklı, cevizli, kaymaklı… Şerbeti bol bir baklavanın yerini hiçbir şey tutmaz. Bayramları daha da çok sevmemizi sağlayan, anneannelerimizin, babaannelerimizin özenle yaptıkları ev baklavalarını şimdi gelin bir de beraber yapalım.

Dip not
Baklavanızı bir hafta önceden pişirip kuru ve serin bir ortamda, üzerini hava almayacak şekilde sarıp saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman şerbetini kaynatıp, sıcak olarak üzerine dökün.

  


Baklava için gerekli olan malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı.

  


Unu özel baklavalık un olmalı. Baklava hamurunu oldukça yumuşak ve pürüzsüz yoğurmalısınız ve üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesiyle örtmelisiniz.