Yarışmaya İstanbul Çamlıca'dan katılan Yusuf, aslında endüstri mühendisidir. Kendi mesleğini bıraktıktan sonra aşçılığa yönelen Yusuf, eğitim alarak kendini geliştirdi. Üç senelik restoran tecrübesi olan Yusuf, şimdi uçan şeflik yapıyor. Aslında gastronomi okumak isteyen Yusuf, ailesinin arzusu üzerine mühendisliği tercih etti. 2 sene mühendislik yaptıktan sonra, kendi isteğiyle aşçılığa yöneldi. Ömür Şef'le çalışan yarışmacı, aynı zamanda çeşitli restoranlarda farklı görevleri üstlenerek kendini geliştirdi. ''Hiçbir şey için geç değil, hayallerin varsa peşinden git.'' diyen Yusuf, kendi hayallerini gerçekleştirmek için Masterchef'e katıldığını söylüyor.
Yusuf, Hindistan cevizi soslu ve ıspanaklı somon yemeği ile Masterchef'in ilk tur seçmelerine katıldı. 5 dakikalık sürede yemeğini pişiren yarışmacı, yemeği şeflerin beğenisine sundu. Şefler yemeğin tadına baktıktan sonra değerlendirmelerini yaptı. Danilo Şef, ''Etkileyici bir performansın vardı. Somon pişirmen çok güzel ve aşamaları çok iyi şekilde uyguladın. Kreması, rezenesi ve pişmesiyle şu ana kadar yediğim en iyi somondu. Ben açık ara farkla sana evet diyorum.'' dedi. Mehmet Şef, ''Danilo Şef'e katılıyorum, yalnız biraz daha ekşi beklerdim. Krema yoğunluğu fazla olmuş. Ama onun dışında pişmesi, derisi ve kullandığın malzemeler gayet başarılı. Bir üst tura geçmek için iyi bir tabak, evet diyorum.'' dedi. Somer Şef de evet oyu kullandı. Yusuf Çelebi, üç evet alarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı.