Yüksük Çorbasının Malzemeleri Nelerdir?

28 Kasım 2025, 13:04 tarihinde güncellendi.
Yüksük çorbası, özellikle Adana, Mersin ve Kahramanmaraş yöresinde yapılan, hem çorba hem de doyurucu bir yemek olarak bilinen geleneksel bir lezzettir. Gelin, yüksük çorbasının malzemelerine birlikte göz atalım.
Yüksük Çorbasının Malzemeleri Nelerdir?

Adını, içine konan küçük mantıların şeklinin terzilerin kullandığı “yüksük” (parmağa geçirilen dikiş aparatı) ile benzerliğinden alan yüksük çorbası, çoğunlukla nane ve tereyağlı sos ile lezzetlendirilir. Yüksük çorbasının en karakteristik özelliği, çorbanın içinde hem hamur (mantı) hem de bakliyat (nohut) bulunmasıdır. Bu sayede tek başına oldukça besleyici ve doyurucu bir öğün haline gelir.

''Yüksük çorbası püf noktaları ve yüksük çorbasının yanına ne gider?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Yüksük Çorbasının Malzemeleri Nelerdir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo